4

Vilken grej!

Såg denna på SmartaSaker.se! En kula som gör att hunden äter långsammare. Jag säger bara en sak: BERIKNING!!!

Denna kula är ett jättesmart sätt att ge hunden en berikad tillvaro! Alla hundar borde äta med en kula i matskålen, tycker jag efter att ha sett denna lilla film. Hunden i filmen håller på nästan 2 minuter längre med kulan!

Måltiden blir absolut en större upplevelse för hunden med kulan; i vilt tillstånd kämpar man mer för maten och det efterliknas mer med kulan. Kanon kula, helt enkelt!

http://www.smartasaker.se/kula-for-langsam-atning-p-1522-c-125.aspx

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments
Pelle - 26 juni, 2010

Kul….

Alla sätt att aktivera hunden på ett varierat sätt är nog bra.
Om jag hade hund idag hade jag nog provat med något hemma.
Ett gammalt bouleklot skulle säkert passa bra.
Varför vänta på postenn åsså sparar man ju lite pengar.

Har läst lite om dina åsikter filosofi om hundar.
intressant… är ingen skolad hundägare, improviserar med det förnuft jag har. Jag tycker att hunden är en hund, (ingen människa)
Man ska vara ärlig och visa förtroende och ha roligt med hunden.
Hunden läser av människor bättre än vi tror.

om 20 år kommer folk att skratta åt alla våra tankar om hunden.
Jag är som vanligt lite försiktigt nyfiken på nya sätt att tänka…
Kommer nog gå in här och titta vad du skriver, det är ju riktigt bra.

//pelle

Reply
  Ingela Melinder - 26 juni, 2010

  Ett bouleklot är en smart budgetvariant! Förutsatt att man redan har ett, annars måste man ju köpa det också. Men detta klot är inte aktivering utan berikning, alltså något som gör att hunden får mer utlopp för sina naturliga beteenden. Att tvingas jobba lite för att få mat är berikande, så länge själva jobbet är av det mer naturliga slaget. Med andra ord är ett spår med mat i slutet berikande, medan mat i toalettrullar mer är åt aktiveringshållet.

  Personligen tror jag att det kommer att ta längre tid än 20 år innan vi har övergett dagens alla tankar om hundar; inte så mycket har nämligen hänt de senaste 20 åren.
  /Ingela

  Reply
   Pelle - 27 juni, 2010

   Ok.

   Om man tänker/resonerar i aktivering eller berikning.
   berikning = liknar naturligt betende.
   Är det du kallar aktivering dåligt eller bra?

   Miljöträning?
   Har varit fodervärd för tjänstehundar.
   Då var miljöträning något bra….. men kanske inte så naturligt.
   Fokus var på bra vardaglydnad och övningar utan godis.
   ex. ett spår avslutades med lek som belöning.
   Resultatet är i alla fall duktiga, snälla och glada tjänstehundar.

   På den tiden var klickning något nytt.
   Nu när jag googlar på klickning finns det mycket info och filmer. vad anser du om det? passar det naturligt hundägarskap?

   //pelle

   Reply
    Ingela Melinder - 28 juni, 2010

    Berikning är att hunden får utlopp för sina naturliga beteenden, aktivering är att stimulera hunden fysiskt och psykiskt, kanske ffa psykiskt. Berikning är alltid bra. Aktivering är för det mesta bra, men det beror lite på vilken typ av hund man har och vad man gör. Miljöträning är något annat och syftar till att vänja hunden vid att leva i människosamhället.

    Klickning är en belöningsform som talar om att en annan belöning är på väg. Klicker är fantastiskt bra när man vill träna in alla typer av lydnadskonster med en hund. Personligen använder jag klicker om jag vill hålla på med en hundsport, men ingen klicker i vardagslag eftersom jag tycker att det blir för knöligt. Godisbelöningar behövs på hundar som är mest motiverade att göra saker för sin egen skull. Dit hör inte tjänstehundar, varför träning utan godis ofta fungerar på dem.

    Vill du veta mer om hur jag tänker får du läsa min kommande hundbok och även här på min hemsida!

    /Ingela

    Reply

Leave a Reply: