Vikten av beröm!

Beröm – det viktiga vid all hundträning!

Det förvånar mig ofta att de flesta hundägare inte inser hur viktigt det är att berömma den hund som gör ”rätt”. Att det är så många hundägare som verkar tro att det är självklart för hunden när man är nöjd med dess beteende och att man därför inte behöver berätta det. Jag befinner mig ofta bland ”vanliga” hundägare och de flesta vet ju inte om att jag är en yrkesskadad hundägaranalytiker, som inte kan låta bli att studera hundägarens beteende i förhållande till hunden. Det gör att jag får många tillfällen till studier :-)!

Och jag blir lika förvånad varje gång! Hur kan det undgå någon att det är berömmet och belöningarna som djur lär sig på? Jag menar, det är ju inte konstigare än att många inte skulle gå till jobbet utan lön, utan faktiskt stanna hemma! Men av hunden förväntar vi oss en massa ”arbete” utan ens ett ’Tack’ för att de ställer upp på att anpassa sig till människovärlden. Det är taskigt, tycker jag!

Så nu har jag bestämt mig för att sätta ihop Berömskolan för Hundskola.NU! 1.0 Lågstadiet den närmaste veckan, för att verkligen belysa hur oerhört stor nytta berömmet har för både ditt och hundens liv tillsammans. Vill du läsa den hundskolan måste du bli medlem där. Men det är faktiskt GRATIS!

Hundträning

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: