3

Vem är Robert Rosenström?

Vem är Robert Rosenström?

På internet finns just nu annonser för Hundlydnadssystemet, hundlydnad.com. Främst på Facebook upplever jag det som. Av nyfikenhet köpte jag ”Hundlydnadssystemet”. Jag undrade naturligtvis vem denne Robert Rosenström var, särskilt eftersom jag tycker mig ha lite koll på vilka ”hundmänniskor” som syns och hörs i hundvärlden. Robert Rosenström är inte någon man hört talas om, men jag tänkte att han kanske hade något att dela med sig av ändå.

(Jag har skrivit en recension om Hundlydnadssystemet här.)

Vem är då denne Robert Rosenström? Ja, efter att ha försökt leta på internet verkar det som om han är en ”hundtränare” som har en hund vid namn Max. Inga kontaktuppgifter bevisar vem han egentligen är och ingenstans finns några uppgifter om att han har utbildning inom hund. Robert Rosenström är förvånansvärt anonym och även om det finns några med namnet i Sverige, kan man inte vara säker på att namnet verkligen är autentiskt.

Jag fick nämligen tyvärr känslan av att R.R. är någon som främst vill sälja en paketerad hundträningsprodukt på internet och kanske till och med översatt någon amerikansk plr-produkt (plr = private label rights) om hundträning. Någonstans känns det så, särskilt med tanke på att bonusprodukterna är gamla hundböcker, den ena så gammal som från 1922! En del råd känns inte heller så särskilt ”svenska” utan mer amerikanska.

Ända sedan jag köpte paketet sommaren 2011 har jag försökt ta reda på vem Robert Rosenström är och vad han egentligen grundar sitt Hundlydnadssystem på. Det enda jag hittills hittat som vidgar vyn en aning, är något som kallas Tidningen Hund. Där kan man läsa att denne R.R. jobbat i 9 år med bl.a hundkurser och har en golden som heter Max. Men varför finns det inte mer uppgifter om honom på internet, då, ifall han haft hundkurser i 9 år?

Varför är han så anonym? Om jag själv ska tro på någon som utger sig för att vara hundtränare, vill jag gärna veta att de har en bredd i sin utbildning och en öppenhet inför de olika sätt att se på hundträning som finns i hundvärlden. Vad det gäller Robert Rosenström får man inga intryck alls, utan han är som sagt förvånansvärt anonym.

Letar man vidare hittar man uppgifter som faktiskt tyder på att ”Robert Rosenström” är ett alias. Personen som ligger bakom företaget som säljer Hundlydnadssystemet heter Mikolaj Suchoki, inte Robert Rosenström. Det finns lite mer diffusa uppgifter också, men jag nöjer mig med att konstatera att ”Hundtränaren Robert Rosenström” troligtvis är en fiktiv person. Om denne Robert läser detta får han mer än gärna berätta om sig själv och om den erfarenhet som gör att han tycker sig ha något att dela med sig av. Till dess känns han som en låtsasfigur, i alla fall för mig.

Robert Rosenström

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments
Patrik Berggren - 11 september, 2012

Ingela, du har helt rätt.

Produkten ÄR en PLR-produkt som är översatt från engelska till svenska, eller rättare sagt. ALLT är PLR eller ”public domain”-texter/böcker.

Den var poppis för några år sedan, internationellt sett, då samma produkt såldes som ”rasspecifik”. Det man gjorde var att endast ändra rasnamnet, så hade man en ”ny produkt” 😮

Reply
Yrja - 22 september, 2012

Jag har också sett den här reklamen ett par gånger och nu gick jag in på den igen för att se om sidan fått LITE mer innehåll och uppgifter om ”tränaren” Robert – vilket jag första gången reagerade på var så ytligt.
Intressant att han egentligen heter Mikolaj Suchocki Enligt http://www.upplysning.se är han iallafall registrerad i Sverige, född 1984 men har okänd adress – visst – det kan betyda att han har skyddad identitet – men också att han sitter i fängelse.
Känns iallafall inte särskilt förtroendeingivande att vara såååå anonym och påstå sig ha haft kurser i 9 år och ha revolutionerande kunskap (vid knappa 28 års ålder)!!

Reply
Karin Lundberg - 12 september, 2013

Tack för denna förklaring den var intressant efter som jag läst på mailen lockande av att köpa. Men jag fan inget intresse som tur var. Så tack ovan

Reply

Leave a Reply: