1

Recension av Hundlydnadssystemet

Hundlydnadssystemet

På internet finns annonser för Hundlydnadssystemet, hundlydnad.com. Främst på Facebook upplever jag det som. Av nyfikenhet köpte jag detta ’Hundlydnadssystemet’.

Tyvärr måste jag säga att jag blev väldigt besviken. Först och främst upplevde jag att alla ”lektioner” innehöll onödigt många ord hela tiden, ungefär som om upphovsmannen Robert Rosenström ville fylla ut ett tunt material. Jag menar, att påpeka att ”du vet att man inte kan läsa en hunds tankar” känns som en otroligt onödig information. Sådan onödig information finns överallt i hela materialet.

Jag kan tyvärr inte komma ifrån känslan av att detta är en översatt amerikansk produkt om hundträning. Särskilt med tanke på att bonusprodukterna är gamla hundböcker, den ena så gammal som från 1922! En del råd känns inte heller så särskilt ”svenska” utan mer amerikanska.

Bl.a så utlovades ”Tre enkla och snabba sätt att få din hund att gå i koppel vid din sida”, men vid genomläsningen hittade jag bara två sätt, varav det ena sättet var traditionellt fotgående. Jag kanske missade det tredje sättet, men det kändes likafullt inte som särskilt matnyttig information. Min känsla var genomgående att det utlovades mer än vad man egentligen får ut av kursen.

De övningar som lärs ut är traditionella övningar samt några cirkuskonster. De textbaserade dvd-filmerna behandlar lite mer allmänna områden, som mat och träning. Efter att ha studerat materialet, lyssnat på mp3-filmerna, läst pdf-texterna och tittat på dvd-filmerna, kan jag konstatera att den som orkar traggla sig igenom Robert Rosenströms ordrika ljudfiler och texter säkerligen kan lära sig ett och annat, ifall man inte är alltför erfaren. Men min största reflektion är alla överflödiga ord som gör allt material onödigt långt.

Det positiva med Hundlydnadssystemet är sättet det levereras på. Mp3-filer och en pdf-fil med mp3-filerna transskriberade för 17 lektioner. Ytterligare 8 områden täcks in av video-filmer i flv-format, som tyvärr är väldigt tungladdade. Den minsta filmen tog flera minuter att ladda hem med vårt ADSL.

Jag har naturligtvis lite svårt för avsnitten som handlar om att man ska bli ledare över sin hund. Jag har dessutom på fler områden, bl.a det om mat, helt andra åsikter än R.R. Men det hör ju egentligen inte hit. Och det påverkar inte heller det faktum att jag tycker att materialet är svårtillgängligt med sitt ordflöde. Svårtillgängligheten genom ordrikedomen är helt enkelt min största invändning.

Skulle jag rekommendera Hundlydnadssystemet? Ja, ifall det hade haft ett lägre pris än det ordinarie priset på 399 kr. Att hävda att systemet skulle vara värt 899 kr är enligt mig ganska fräckt, men förmodligen är den prisuppgiften ett försäljningstrick. Om du är nybörjare kan du ha en del utbyte av Hundlydnadssystemet, men eftersom jag personligen tycker att materialet är ganska opedagogiskt med sin ordrikhet är jag inte riktigt säker på att man orkar lyssna igenom allt material om man är nybörjare. Men har du en hund som inte lyssnar på dig kan det ju vara värt att prova Robert Rosenströms tips, vad vet jag. Personligen jobbar jag med lite enklare metoder än det som presenteras i Hundlydnadssystemet.

Hundlydnadssystemet

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments

Leave a Reply: