Missförstådda hundar – del 1

Ibland blir man som ”hundexpert” ganska trött. Trött på hur missförstådda hundar ofta blir – både av hundfolk och icke-hundfolk. Därför kommer här en liten serie på tre delar där jag dissekerar tre videoklipp som florerar på internet.

Video nr 1: Den ”livräddande” hunden

Denna video har delats friskt på sociala medier utifrån att folk tycker att hunden är så ädel eftersom den ”försöker rädda” en fisk genom att putta vatten på den med nosen…

Sanningen är att hunden håller på att GRÄVA ÖVER NÅGOT SOM DEN BETRAKTAR SOM ETT BYTE! Det finns inget ädelt över denna hund, bara ren och skär jakt- och födoinstinkt. Hundar är nämligen djur, och djur gör sån’t som djur gör. Inte fel, inte rätt – djurgrejer, helt enkelt.

Jag blev dock lite lättad av denna artikel på Huffingtonpost. Tyvärr har den inte blivit lika viral som klippen som odlar myten om den nobla, fiskräddande hunden.

http://www.huffingtonpost.com/2014/08/13/dog-saves-fish-video_n_5676100.html

Jag hoppas att du som läser detta hjälper mig och förklarar för människor i din omgivning, på Facebook, på Twitter etc. att hundar är djur och gör djurgrejer. I det ingår oftast inte att vara nobel och tänka som människor.

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: