2

Medvetet Hundägarskap!

När jag 2009 strukturerade upp mina tankar kring hundar, kallade jag mitt sätt att se på hund för ”Naturligt Hundägarskap”. Såhär 4 år senare och en hel del ytterligare erfarenheter rikare, har jag insett att det inte i första hand handlar om att vara naturlig, utan om att vara Medveten. Detta, ihop med lite nya insikter och kunskaper, gör att jag från och med nu kommer att kalla mitt sätt att se på hund för ”Medvetet Hundägarskap”. Något som också rimmar bättre med min ambition att utbilda mig mer inom den nya tidens medvetenhet, främst inom Access Consciousness.

Det här innebär att jag successivt kommer att jobba hårdare med att lansera begreppet ”Medvetet Hundägarskap” och också byta ut ordet Naturligt till ordet Medvetet överallt där det är aktuellt. Jag hoppas och tror att begreppet ”Medvetet Hundägarskap” snabbare ska hjälpa hundägare att nå fram till ”pudelns kärna” och inse att det som krävs är att man blir en mer Medveten Hundägare.

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
B.Ståhl - 30 augusti, 2014

nyfiken,om man driver en kennel, har man då inte skyldighet att betala skatt, och hur många kullar per år får samma tik föda,och min tjej är född 2010 o född i c kullen.i decemer fick uppfödaren h kullen. fått mellan 8.- 9 per kull
vore tACKSAM FÖR SVAR,

Reply
  Ingela Melinder - 30 augusti, 2014

  Jo, man måste betala skatt om man har vinst på uppfödningen. Vinst eller inte beror på hur stora utgifter man har i förhållande till intäkterna. Tyvärr är det fortfarande inte alla hunduppfödare som känner till denna skattskyldighet, så man kan gärna upplysa de uppfödare man känner om detta.

  Så här står det i Jordbruksverkets bestämmelser om avel:
  Tiken måste vara minst 18 månader. En tik får inte paras förrän tidigast andra gången den löper och inte innan den är 18 månader gammal. Om tiken får två valpkullar inom en period på tolv månader måste den få minst tolv månaders vila innan det blir dags för ännu en kull.

  Jag hade en tik som löpte med drygt 11 månaders mellanrum. När jag hade parat henne två löp efter varandra, alltså med nästan ett år emellan kullarna, kontaktade jag Svenska Kennelklubben för att fråga om jag skulle kunna para henne löpet efter, alltså året efter, även om det inte hade gått fullt 12 månader emellan. De sa stenhårt nej. 12 månader och 1 dag gick bra, men inte 11 månader och 29 dagar. Så vi fick vackert vänta i 2 år till nästa kull! :-)

  Reply

Leave a Reply: