Hundträning på det lata sättet

När jag läser hundtidningar och pratar med en del hundmänniskor, så känner jag mig så lat i min hundträning. Jag gör ju liksom inte särskilt mycket för att få mina hundar lydiga och med på noterna. Jag lär dem vad de heter, jag lär dem att vara följsamma med mina rörelser, jag lär dem att komma när jag ropar, jag lär dem ordet Nej och jag lär dem att alltid ha samarbetskanalen öppen för att vi ska kunna kommunicera.

Det låter säkert betydligt flummigare än att räkna upp alla kommandon en hund ”bör” kunna (som mina hundar inte kan!), men det är faktiskt väldigt enkelt när man förstår principen bakom.

Hundträning på det lata sättet är egentligen ett oerhört hundlogiskt sätt att träna på – och definitivt ett lättjefullt sätt! Man säger inte så mycket och man mår faktiskt väldigt bra av det själv också!

Hundträning på det lata sättet är en av underrubrikerna på den internetbaserade hundskola jag kommer att lansera inom kort. Den kommer att kallas Hundskola – NU! eftersom man inte behöver vänta på den :-)! Den kommer att finnas i två delar, den praktiska hundskolan och den teoretiska hundskolan. Så småningom kommer även en tredje del, den interaktiva hundskolan med tillgång till all min kunskap.

Som prenumerant på nyhetsbrevet får du information om lanseringen inom några veckor. Det kommer att bli mycket spännande!

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: