Boken…

Har fått lite kontakt med ett förlag. Jag avslöjar inte vilket, men inleder vi ett samarbete kan det bli riktigt bra. Annars är det bara att fortsätta tills någon fattar att min bok kommer att vara en milstolpe i hundvärlden. Skryt? Ja, kanske det. Men den ÄR verkligen helt annorlunda än alla andra hundböcker du hittills läst!

På ett eller annat sätt blir den i alla fall verklighet. Med dagens teknik kan man alltid ge ut en bok i digitalt format, även om det aldrig blir samma sak som en bok med hårda pärmar.

Jag jobbar också på mitt projekt med en digital hundskola. Den första delen blir klar i början av sommaren, och sen hoppas jag att jag får till resten som jag tänkt mig.

Jag har nämligen varit på hundutställning igen. Två helger i rad. Och återigen blivit beklämd hur ologiskt folk behandlar sina hundar. Där känner jag att jag skulle vilja att ALLA köpte min Hundskola.NU! 2.0 – Mellanstadiet och följde de enkla övningar och simpla råd jag lär ut där. Så skulle livet bli enklare för både människor och hundar.

Jag kan ta vår uppfödda Uno, 11 månader, som exempel. Hans husse o matte har gjort sitt bästa för att följa mina råd som jag skickar med alla valpar. Han är en fantastisk unghane; lydig, snäll, lyhörd, kontaktsökande, modig, glad och ”obråkig”. Eftersom matte på utställningen varken ryckte i honom eller röt till åt honom, tyckte han att det var störtkul alltihop. Och uppförde sig verkligen. Till saken hör att han gick med sele på sig större delen av tiden, vilket folk oftast inte törs då de tror att hunden blir så svår att hålla. Men matte och Uno kommunicerar, och då spelar det faktiskt ingen roll om hunden har halsband eller sele.

När jag skriver detta ska du tänka på att jag föder upp schnauzer, som av många anses vara en hundras där man måste visa ”var skåpet ska stå”. Jag anser det vara en hundras där man måste hantera hunden hundlogiskt, annars blir den besvärlig. Och Uno är hundlogiskt hanterad, därför behöver han inte bråka.

Just för att hjälpa människor att hantera sina hundar på ett hundlogiskt sätt, har jag skrivit både min bok och jobbar med mina andra projekt. Jag hoppas hjälpa hundägare i så stor utsträckning att min hjälp blir överflödig…

Ingela Melinder
 

Hundstrategicoach. Hundbeteendekonsult och hundägarcoach. Flerhundsägare. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Erfaren. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: